top of page

Fruitzuurpeeling
(Te boeken van 1 september tot 1 mei)

75 minuten
Een behandeling €75,00
Kuur van drie behandelingen €205,00

Een fruitzuurpeeling is een verzamelnaam voor verschillende zuurpeelings, waarbij een zure stof gebruikt wordt om beschadigde, dode huidcellagen te verwijderen. Een fruitzuurpeeling heeft een keratolytische werking, wat betekend dat de bovenste huidlagen versneld afschilferen. Deze peeling verweekt de kitsubstantie tussen de dode huidcellen waardoor deze los komen en kunnen afschilferen. 

Glycolzuur
Is de meest effectieve omdat deze het laagste moleculaire gewicht heeft, deze wordt snel opgenomen en werkt diep in de huid. Glycolzuur heeft een sterke keratolytische werking en stimuleert de vorming van nieuwe huidcellen. Het resultaat is een frissere, egalere teint en fijne droogtelijntjes en huidverkleuringen worden minder zichtbaar.

Salicylzuur
Heeft een laag moleculair gewicht, werkt snel en effectief doordat de peeling makkelijk door de vettige hoornlaag van de opperhuid dringt. Heeft vet-oplossende en ontstekingsremmende eigenschappen en kan makkelijk de poriën binnen dringen. Ook heeft salicylzuur het vermogen om talg in de poriën op te lossen, de opgehoopte dode huidcellen te verwijderen en de poriën te reinigen. Het resultaat is een egalere huid met zichtbaar minder onzuiverheden en ontstekingen.

Contra-indicaties
Actieve rosacea, diabetes, lupus, virale infecties (koortslip), abnormale littekenvorming, zwangerschap of wanneer er borstvoeding gegeven wordt, open wondjes, schrale of dunne huid, donkere huid, overgevoeligheid voor asprine.
Recent (<8 weken) behandeld met diepe chemische peelings.
Recent (<8 weken) laser of dermabrasie behandeling ondergaan.
Recent (<1 week) geharst of geëpileerd op te behandelen gebied.
 

20200102_211051.jpg

Een fruitzuur peeling bestaat uit:

- Huidanalyse

- Reiniging

- Pre-peel

- Aanbrengen fruitzuur of salicylzuur

- Neutraliseren

- Onzuiverheden verwijderen

- Enzyme masker

- Dagverzorging met SPF 50 (zonnefactor).

bottom of page